Oppdragsgiver: Sporveien
ARK: Arne Henriksen arkitekter /MDA
RIE: Electronova
RIB: Aas-Jacobsen
“I tett sammarbeid med arkitektteamet har ZENISK laget individuelle og integrerte belysningsløsninger for alle publikumssoner som inngang, rulletrapp, hvelv og plattformer.”

I 2016 skal Løren stasjon stå ferdig og betjene den nye bydelen ‘Lørenbyen’ utviklet for boliger i Oslo. Løren stasjon er en del av Lørenbanen som forbinder Grorudbanen med T-baneringen og ligger mellom Økern stasjon og Sinsen stasjon. Det er forventes at stasjonen brukes av 6000 passasjerer daglig og den kommer til å være en av de 10 største stasjonene i Oslo. Stasjonshallen ligger 27 m under bakken og er tilgjengelig via to innganger med en rekke rulletrapper, trapper og heiser.

I tett sammarbeid med arkitektteamet har ZENISK laget individuelle og integrerte belysningsløsninger for alle publikumssoner som inngang, rulletrapp, hvelv og plattformer. Designet er basert på et overordnet konsept som vektlegger materialitet (rustfritt stål), romforståelse, retning og sikkerhet.