H&M lysekrone, Oslo

H&M lysekrone, Oslo

AVA Eiendom har totalrehabilitert Karl Johans gate 14 for H&M sin nye flaggship store i Oslo. Byggherre og leietaker ønsket en spesialdesignet lysinstallasjon i atriet som strekker seg 26 m i høyden.

 

OM: Prosjektet Gravity viser resultatet av et godt samarbeid mellom lysdesigner, norsk glassblåsertradisjon og en ambisiøs og kvalitetsbevisst  byggherre. Gravity er en dekorativ spesialdesignet lysekrone for H&M sin flagship store på Karl Johan i atriet med glasstak som går over 7 etasjer. 

 

LYS: Konseptet “Gravity” spiller på akselerasjon til et fallende objekt på jorda. Lysekronen skal tilby besøkende en sanselig, stille og vakker stemning når man beveger seg gjennom etasjene. Løsningen spiller på både glassets reflekterende og gjennomsiktige kvalitet i klare kuler uten lys, i tillegg til glød fra “krakelerte” kuler med lys.

Lysekronen skal være luftig og åpen samtidig som den oppleves som en helhet. Glassets håndblåste kvalitet er essensielt for oplevelsen både i dagslys og om kvelden. 

Det gode samarbeidet med Hadeland Glassverk som laget prøver på kulene og produserte hele lysekronen har vært viktig for det resultatet vi ønsket.

 

Byggherre: AVA Eiendom m/Arve Vannebo

Oppdragsgiver: Veidekke AS

ARK: NSW

Produsent: Hadeland Glassverk

Installatør: EDA

Foto: Aakermann Photography

Category

arkitektur, produkter