Sandvikslykta

Sandvikslykta

OM: Sandvika elvepromenade bygges i tre og skal bli et hyggelig oppholdssted for rekreasjon og en attraksjon i bykjernen.

 

LYS:
En spesialdesignet funklende “lykt” som utformes i pullerthøyde for å stå på bakken, og en nedhengt lykt som kan festes på fasade, på stolpe eller under broer.
Formen til lykten er inspirert av de historiske lyktene som står på Rådhusbroen. Opplevelsen av lyset, er inspirert av impresjonistenes søken etter å fange lysets skiftende karakter.
Lyset funkler med rolig bevegelse inspirert av levende ild. Et dynamisk lys gir oss mennesker stimuli

Sandvikalyktas funksjon er å skape miljø og atmosfære. Lykta er med på å heve status til elvepromenaden og er stilfult integrert i landskapsdesignen.
Det er viktig for Bærum kommune at lykten er vakker og kunstnerisk utformet med lokal forankring i produksjon og historisk inspirasjon fra Sandvika.
Samarbeidet med Hadeland Glassverk har vært spesielt viktig. Både for den lokal forankringen og for å kunne skape etn lykt som også skinner når solen treffer den.
Målet med lykten er at den skal gi en egen opplevelse av funklende levende lys om kvelden og av lysende krystall om dagen. For å oppnå lyskonseptets mål og krav til funksjonalitet er det
gjennomtenkt bruk av lysintensitet, lyskvalitet og lykts plasseringer på elvepromenade.
Egen identitet for Sandvika elvepromenade ble oppnådd gjennom spesialdesinet lykt med varierende fargetemperatur og lysintensitet, programmert i et dynamisk scenario med rolig bevegelse. Lysets varierende intensitet og fargetemperatur forsterker opplevelsen og ivaretar områdets atmosfære. Designet er tidløst og konstruert med solide materialer. Glasset som beskytter krystallen er laget avslagfaste sikkerhetsglass.

 

Oppdragsgiver: Bærum kommune

LARK: Dronninga Landskap

RI: Structor Oslo

Møblering: Haugen/Zohar Arkitekter

Illustrasjon: ZENISK

Foto: Tomasz Majewski, Fovea Studio

Priser: Norsk Lyspris 2020 – Beste spesialdesignet produkt til prosjekt

Category

produkter