Vollebekk, Oslo

Vollebekk, Oslo

Fargekonseptet for Vollebekks belysning skal vises i det sentrale gangstrøket. Den fargede skjermen gjør at alle som går i
gaten har en klar opplevelse av farge gjennom gaten både dag og kveld. Den fungerer også som element for integrering
av ulike “smart” løsninger.

 

OM: Bymiljøetaten i Oslo kommune ønsket utarbeidelse av et helhetlig konsept for belysning i et sentralt gangstrøk som planlegges på Vollebekk. Vollebekk skjerm ble designet av ZENISK i 2016 som en identitesskapende belysningselement for Vollebekk i Oslo.

 

LYS: Det foreslås fire strategier for belysning som forsterker Vollebekks sentrale gangstrøk som hovedakse fra T-banen i sør til parkområdet i nord: 1. Urban korridor med farge i lampeskjerm for identitet og fargestimuli. 2. Aktivitetsplasser langs urbane korridoren 3. Markeringer ved krysningspunker. 4. Lys for opplevelse. Gjennom gangstrøket er belysningen montert i vaierstrekk i form av en spesialdesignet «lampeskjerm» med pigmentfarge på innsiden. Fargen gir hele strekket en varm følelse og er spesielt synlig når lyset er tent. Fargen på innsiden forandres gradvis fra rødt (sørsiden) til oransje (i midten) til gul (i skoleparken) og grønt (i nordre del).

 

Oppdragsgiver: Bymiljøetaten, Oslo kommune

Illustrasjon: ZENISK

Category

lysplan