Nygårdsgaten 91-93

ABOUT: 

Zenisk ble kontaktet av Entra eiendom for å lage en lysinstallasjon i atriet til kontorbygget Nygaarden i Bergen. Gode fellesarealer hvor de arbeidende vil trives er viktig for byggherre. Oppgaven til Zenisk var å skape en installasjon som ser like flott ut på dagtid som på kveldstid. Løsningen skulle ha en wow effekt, komplementere arkitekturen i atriet og styrke byggets profil.

 

LIGHT: 

Den valgte løsningen er en spesialdesignet installasjon av kuler i håndblåst glass med oppheng og detaljer i messing. Konseptet “lysende klang” beskriver hvordan form, farge, størrelse, rytme og speiling i vindusflater i atriet komponeres i en harmonisk helhet. I hver kule sitter en tradisjonell pæreformet LEDfilamentpære som bringer frem den varme fargen i glasskulene. Pærene er testet og valgt ut for ekstra lang forventet levetid (30.000 timer), varmhvit lysfarge (2200 K) og god fargegjengivelse (CRI 90).
Glasskulene er organisk formet og i transparent glass i et utvalg varme fargetoner. Glasset er håndblåst i Spania og designet av House of Holmedal. Kabler skjules i metallstenger av messing som fungerer som oppheng for kulene. Innfestingen i taket i atriet er designet for å lett kunne gjennomføre vedlikehold. Installasjonen er montert på skinner med motor slik at den kan flyttes for adkomst med lift, samtidig er løsningen smekker og ikke dominerende i taket.

Read More

Client:

Entra

YEAR:

2023